Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Πάνος Καμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Κατάγεται από το Γαλαξίδι και τη Νίσυρο. Είναι παντρεμένος και έχει πέντε παιδιά, τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Γαλλία και στην Ελβετία. Μιλάει άπταιστα Γαλλικά και Αγγλικά.

Στις εκλογές του 1993, 1996, 2000, 2004, 2007 και 2009 εξελέγη βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας ψήφους που τον κατέτασσαν ανάμεσα στους δημοφιλέστερους βουλευτές.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ιδρύει το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Το κίνημα συμμετέχει στις Εθνικές Εκλογές του 2012 και εισέρχεται στην Ελληνική Βουλή. Από τότε το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έχει συμμετάσχει επιτυχώς, με πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο, σε τέσσερις Εθνικές Εκλογικές αναμετρήσεις και σε μία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από το 2007 έως το 2009 διατέλεσε Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Μέχρι σήμερα είναι στο πλευρό των νησιωτών, ειδικότερα εκείνων που μένουν στα ακριτικά νησιά και έχει ξεχωρίσει για το αποτελεσματικό έργο του στους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης και της ακτοπλοΐας. Τον Ιούνιο του 2016, πέτυχε να εξαιρεθούν από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, μικρά νησιά και νησιά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την προσφυγική κρίση.

Μετά τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο «ΣΥΡΙΖΑ» και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σχημάτισαν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία έως σήμερα, ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος διατελεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, καλείται να συνδράμει στην επίλυση του συνεχούς διογκούμενου προβλήματος της προσφυγικής κρίσης. Σε περίοδο μικρότερη του ενός μηνός, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερέβαλλαν εαυτόν, κατασκευάζοντας οργανώνοντας και διοικώντας τα πρώτα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν υποδειγματικά έως και σήμερα.

Ο Πάνος Καμμένος έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τους αγώνες του κατά της διαφθοράς, της διεθνούς τρομοκρατίας και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Ορθοδοξίας.

Του έχει απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος της Τιμής από τον Πατριάρχη της Τσέχικης Δημοκρατίας και το Μετάλλιο της Τιμής από τον Πατριάρχη των Ιεροσολύμων.

Τον Δεκέμβριο του 2007, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τον τίμησε με το Παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας για τη δράση του κατά της Διεθνούς Τρομοκρατίας.

Στις 20 Ιουλίου του 2015, ο Πατριάρχης της Αγίας πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος  Γ΄, τον αγορεύει Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθόδοξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2016, του απενεμήθη ο Μεγαλόσταυρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής από τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β

Στις 03 Μαΐου του 2017, ονομάστηκε «Μέγας Αξιωματούχος» του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού και του απονεμήθηκε το σχετικό μετάλλιο από τον Πρόεδρο του CISM, πλοίαρχο Abdulhakeem Alshinoo.

Επί Υπουργίας του, απενεμήθη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Μέγας Σταυρός της Παναγίας Σουμελά για την προσφορά τους στην πατρίδα και την διαχρονική συμβολή τους στο συντελούμενο έργο της Παναγίας Σουμελά.

Θέσεις και Αξιώματα:

Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στη Μεσόγειο

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας του ΟΑΣΕ

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ

Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Δημόσιας Τάξης

Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη τροχαίων ατυχημάτων

Επικεφαλής της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου Κ.Σ. ΟΑΣΕ για θέματα Τρομοκρατίας

Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ

Γραμματέας της Ελληνικής Βουλής για τρία διαδοχικά χρόνια

Συγγραφικό Έργο :

Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη Theory (1990)

Ελληνισμός και Ορθοδοξία στη Δεύτερη Χιλιετία Τόμος 1 (1997), Τόμος 2 (1998), Τόμος 3 (1999)