Ερώτηση 7283/3-7-2018 της Βουλής των Ελλήνων
Το Περιφερειακό Ιατρείο στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου εξυπηρετεί εκτός από τη συγκεκριμένη περιοχή και τις κοινότητες Σιανών και Μονολίθου.
Ουσιαστικά, καλύπτει τις ανάγκες δημόσιας υγείας ενός πληθυσμιακού συνόλου 1.200 κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων είναι υπερήλικες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κέντρο Υγείας Έμπωνα απέχει 16 χιλιόμετρα, ενώ το νοσοκομείο Ρόδου απέχει 70 χιλιόμετρα.
Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται επιτακτική η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Ισιδώρου, το οποίο, όμως, παραμένει χωρίς γιατρό εδώ και καιρό.
Οι δύο τελευταίοι αγροτικοί γιατροί που υπηρέτησαν στο Π.Ι Αγίου Ισιδώρου έφυγαν πριν τη λήξη της θητείας τους.
Η Πολιτεία οφείλει να δει με ιδιαίτερη προσοχή το πρόβλημα και να δώσει λύση, αφού ο γιατρός που υπηρετεί στο Π.Ι. Αγίου Ισιδώρου, ενισχύει και τη λειτουργία του Κ.Υ. Έμπωνα προκειμένου να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν εκεί σε εφήμεριες.
Θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα αγροτικός γιατρός ή εναλλακτικά και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό, να τοποθετηθεί στρατεύσιμος γιατρός.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί
1. Εάν το Υπουργείο Υγείας θα προβεί στην άμεση τοποθέτηση αγροτικοί γιατρού στο Π.Ι. Αγίου Ισιδώρου στη Ρόδο.
2. Εάν, μετά από συνεννόηση των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας, μπορεί να καλυφθεί η θέση με την τοποθέτηση στρατεύσιμου γιατρού.
Ο Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας