Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Τμήμα Πληροφορικής Δήλωση Προσβασιμότητας

24 Μαρτίου, 2021

ΓΕΝΙΚΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Τμήμα Πληροφορικής έχει διασφαλίσει ότι ο ιστότοπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι πλήρως λειτουργικώς, προσβάσιμος, προσιτός και ευκολότερος στη χρήση για ΑΜΕΑ, με την πεποίθηση ότι κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια, ισότητα, άνεση και ανεξαρτησία.
Η προσβασιμότητα στον ιστότοπο, mod.mil.gr, δύναται διαθέσιμο μέσω του Widget προσβασιμότητας ιστότοπου UserWay που τροφοδοτείται από έναν αποκλειστικό διακομιστή προσβασιμότητας. Το λογισμικό επιτρέπει στον ιστότοπο https://www.mod.mil.gr να βελτιώσει τη συμμόρφωσή του σύμφωνα με τις οδηγίες προσβασιμότητας περιεχομένου Web (WCAG 2.1).

Ενεργοποίηση του Μενού Προσβασιμότητας

Το μενού προσβασιμότητας https://www.mod.mil.gr μπορεί να ενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μενού προσβασιμότητας που εμφανίζεται στη κάτω δεξιά γωνία της σελίδας.

Αφού ενεργοποιήσετε το μενού προσβασιμότητας, περιμένετε ελάχιστα δευτερόλεπτα για να φορτωθεί πλήρως το μενού προσβασιμότητας.

Αποποίηση ευθύνης

Το τμήμα πληροφορικής του ΥΠΕΘΑ συνεχίζει τις προσπάθειές ώστε να βελτιώνει συνεχώς την προσβασιμότητα του ιστότοπου και των υπηρεσιών, με την πεποίθηση ότι είναι η συλλογική ηθική μας υποχρέωση να επιτρέπουμε την απρόσκοπτη, προσβάσιμη και απρόσκοπτη χρήση για όλα τα ΑΜΕΑ.

Σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και αποκατάστασης προβλημάτων προσβασιμότητας, σαρώνουμε επίσης τακτικά το mod.mil.gr με το σαρωτή προσβασιμότητας του UserWay για να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο προσβασιμότητας στον ιστότοπό μας. Παρά τις προσπάθειές μας να κάνουμε όλες τις σελίδες και το περιεχόμενο του mod.mil.gr πλήρως προσβάσιμο, κάποιο περιεχόμενο ενδέχεται να μην έχει ακόμη προσαρμοστεί πλήρως στα αυστηρότερα πρότυπα προσβασιμότητας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν βρήκαμε ούτε προσδιορίσαμε την καταλληλότερη τεχνολογική λύση.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με οποιοδήποτε περιεχόμενο στο mod.mil.gr ή χρειάζεστε βοήθεια με οποιοδήποτε μέρος του ιστότοπού μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες όπως περιγράφεται παρακάτω και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Εάν θέλετε να αναφέρετε ένα ζήτημα προσβασιμότητας, έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Τμήμα Πληροφορικής ως εξής:
Email: webamster@mod.mil.gr

Τηλέφωνο : (+30 )210 6598100

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00 -15:00