Διμερής συνάντηση του ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου – Επισκέψεις στα περίπτερα ελληνικών και ξένων εταιριών της “EDEX 2021”

1 Δεκεμβρίου, 2021

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, συναντήθηκε εχθές, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Στρατηγό Mohamed Zaki, στο αιγυπτιακό εκθεσιακό κέντρο στο Κάιρο, όπου διεξάγεται η Διεθνής Έκθεση “EDEX 2021”.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερών συνεργασιών και εξετάστηκαν τρόποι περεταίρω ενίσχυσης τους στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας. Επίσης, έγινε επισκόπηση των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων, καθώς και των επιπτώσεων τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στο περιθώριο της Έκθεσης είχε επίσης συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Αντιστράτηγο Osama Roshdy Askar.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τα περίπτερα ελληνικών και ξένων εταιριών της Έκθεσης, συνομίλησε με τους αντιπροσώπους τους και ενημερώθηκε για τα τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα τους.