Συναντήσεις ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας και τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας, στην Καμπέρα

25 Οκτωβρίου, 2022

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, συνεχίζοντας τις επαφές του στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας κ. Greg Moriarty και τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας Αντιναύαρχο David Johnston. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Άμυνας, στην Καμπέρα.

Κατά τις συνομιλίες, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με επίκεντρο τη διμερή συνεργασία στους τομείς της στρατιωτικής εκπαίδευσης με την ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων, στα οποία θα έχουμε την εκατέρωθεν συμμετοχή Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών από τις δύο χώρες.

Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των επαφών του με την ελληνική κοινότητα της Καμπέρα, συμμετείχε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Dinos Nikias. Παρόντες ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο Πρέσβης και Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία κ. Αντώνιος Σαμμούτης, ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας & Εκκλησίας της Καμπέρα κ. Ιωάννης Λουκαδέλης,  η Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού Παναυστραλιανού Κυπριακού Αγώνα και Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας κ. Γεωργία Αλεξάνδρου, ομογενείς επιφανείς επιχειρηματίες της Διασποράς στην Καμπέρα και άλλοι.