Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στον Ρ/Σ Παραπολιτικά FM

18 Δεκεμβρίου, 2014

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Πάμε τώρα να συνομιλήσουμε με ένα αισιόδοξο Υπουργό. Διάβαζα το πρωί μία ανάρτηση που έκανε στο Facebook, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κύριο Νίκο Δένδια ο οποίος εκτιμά ότι το χθεσινό αποτέλεσμα, μάλλον επισημαίνει ότι το χθεσινό αποτέλεσμα δεν ήταν το χειρότερο και ότι δίνει μία παράσταση νίκης στον κύριο Δήμα.

Καλημέρα, κύριε Δένδια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλημέρα, κύριε Κουρτάκη, κύριε Τζένο και καλημέρα στους ακροατές σας.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ίσως είστε ο μοναδικός που το πιστεύετε αυτό.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να σας πω, καταρχήν ποτέ δεν έβλαψε να είναι κανείς αισιόδοξος και εν πάση περιπτώσει εγώ μπορώ να σας πω την δική μου στατιστική αν θέλετε, Και πριν, είχα κάνει ένα δικό μου υπολογισμό,  υπολόγιζα ότι θα έχουμε 162 ψήφους υπέρ της πολύ σοβαρής υποψηφιότητας του κυρίου Δήμα. Οι δύο που δεν ψήφισαν και εγώ υπολόγιζα, ήταν ο κύριος Μελάς, ο οποίος εν πάση περιπτώσει τοποθετήθηκε σαφώς ότι θα ψηφίσει, και ο αγαπητός σε εμένα συνάδελφος ο κύριος Κασαπίδης, ο οποίος είχε το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου του πατέρα του για τον οποίο όλοι τον συλλυπούμεθα. Δεν λέω ότι έχω πληροφόρηση για το τι θα ψήφιζε ο κύριος Κασαπίδης, σας λέω την προσωπική μου εκτίμηση,  απλώς γιατί γνωρίζω το χαρακτήρα και το ήθος του.

Άρα, λοιπόν, θα παίρναμε 162, πήραμε 160. Δεν συνιστά αυτό καταστροφή, νομίζω ότι στην πραγματικότητα όλοι ξέρουν ότι τα πάντα θα κριθούν στη δίνη της ψηφοφορίας της 29ης Δεκεμβρίου.

Π.ΤΖΕΝΟΣ: Με δεδομένο, ωστόσο ότι υπάρχουν διάφορες διαφορετικές άλλες απόψεις, κύριε Υπουργέ, εγώ θα ήθελα να μου σχολιάσετε το γεγονός ότι και ο κύριος Βενιζέλος αλλά και πολλά στελέχη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., από το κόμμα με το οποίο συγκυβερνάτε, αρχίζουν να θέτουν σενάρια συναίνεσης για την εκλογή του Προέδρου.

Είπε ο κύριος   Βενιζέλος, επί παραδείγματι, ότι οι εκλογές θα είναι βλαπτικές για το εθνικό συμφέρον και ότι είναι καλό να αξιοποιηθεί η δίμηνη παράταση για να υπάρξει ομαλή μετάβαση στην επόμενη φάση.

Ο κύριος Κουράκος ήταν πιο ξεκάθαρος, μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθεί μία Κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Η Νέα Δημοκρατία, και επειδή είστε ένα από τα κορυφαία στελέχη, πώς το αξιολογεί, πώς αξιολογεί αυτή την πρόταση;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καταρχήν νομίζω ότι η παρούσα Κυβέρνηση εθνικό σκοπό επιτελεί. Και νομίζω ότι το θέμα της διαπραγμάτευσης δεν ήταν ποτέ κλειστό από την Κυβέρνηση σε οποιονδήποτε θα ήθελε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, τη γνώμη του ή εν πάση περιπτώσει την υποστήριξή του στην εθνική προσπάθεια.

Άρα, αυτό ξέρετε, η λογική της Κυβέρνησης εθνικού σκοπού νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό υφίσταται ως αντίληψη σε όλους μας.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Δεν εννοεί αυτό ο κύριος Βενιζέλος.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Όχι με την ευρύτητα την οποία θα…..
    
Π. ΤΖΕΝΟΣ: Δεν εννοούν αυτό τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός θα ήταν αντίθετος στην εθνική ενότητα στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Να το κάνω, κύριε Δένδια, γιατί να μην μασάμε τα λόγια μας, πιο λιανά; Εσείς λέτε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα μπει σε περιπέτεια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Μάλιστα.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Εντάξει; Σωστό είναι αυτό;  

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Λέμε,  αν μου επιτρέψετε να το πω λίγο πιο προωθημένα, ότι αν πάμε σε εκλογές η χώρα θα μπει σε περιπέτεια.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Αν πάμε σε εκλογές η χώρα θα μπει σε περιπέτεια γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο….

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Αυτό λέει και ο Βενιζέλος, αυτό λέει.    

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Μπράβο, ωραία. Υπάρχει, λοιπόν, μία λύση. Ποια είναι η λύση; Να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις, για αυτό και ο συνταγματικός νομοθέτης ουσιαστικά ζητάει 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά υποχρεώνει τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν.

Να μαζευτείτε, λοιπόν, 300 άνθρωποι είστε, οι πολιτικοί αρχηγοί είναι 5-6, να συνεννοηθούν και να βρεθεί μία λύση. Ποια λύση; Από τη στιγμή που ο κύριος Καμμένος λέει ότι εγώ δεν μπορώ να συνεννοηθώ,  αν ηγείται της κυβέρνησης το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου, να συγκροτηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα. Να προσδιορίσετε το χρόνο εκλογών, δεν ξέρω, το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο, το Γενάρη του μεθεπόμενου χρόνου, και να πάει η χώρα ομαλά στις εκλογές.

Αυτό λέει νομίζω ο κύριος Τζένος.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Και αυτό λέει και η πρόταση. Δεν το λέω εγώ. Αυτό λέει και ο κύριος Κουρτάκης.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι ουδείς αρνείται την κάθε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης. Όμως δεν είναι σωστό στη πραγματικότητα να χρησιμοποιείται  η προσέγγιση στην εθνική συνεννόηση ως έμμεσος τρόπος εκβιασμού αλλαγής του αρχηγού της κυβέρνησης και εν πάση περιπτώσει, της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Εντάξει, έχει ξανασυμβεί αυτό.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, τι δεν έχει συμβεί. Δεν κάνουμε ιστορική αναδρομή. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία δεδομένη προσπάθεια.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει και να βοηθήσει, ευχαρίστως να βοηθήσει, αλλά νομίζω ότι να χρησιμοποιηθεί η ανάγκη εθνικής συναίνεσης ως οιονεί πίεση, μην  πω εκβιασμός, είναι βαριά κουβέντα. Νομίζω ότι δεν είναι το σωστό και αυτό που η ελληνική κοινωνία θέλει σε αυτή τη φάση.

Βεβαίως όμως, απολύτως συνυπογράφω ότι πρέπει, μακάρι, να συνεννοηθούμε όλοι μαζί. Έχουμε τεράστια εθνικά θέματα τα οποία απαιτούν την αλληλοκατανόησή μας και είναι κρίμα που αυτό το πράγμα δεν έχει επιτευχθεί.

Και θέλω να πω ότι φοβάμαι ότι δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι που δεν το έχουμε πετύχει. Νομίζω ότι βρήκαμε πολύ κλειστές πόρτες από κάθε άλλη πλευρά όσο και αν προσπαθήσαμε.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Κύριε Δένδια, τώρα επειδή είστε σοβαρός άνθρωπος. Από τους πλέον σοβαρούς αυτού του κυβερνητικού σχήματος.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Σας ευχαριστώ.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Πώς να υπάρξει συνεννόηση με την αντιπολίτευση, όταν ο Πρωθυπουργός δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία φορά στα 2,5 χρόνια να απαντήσει σε ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μία φορά. Όταν ο Πρωθυπουργός αρνείται πεισματικά να συναντήσει στη κρισιμότερη στιγμή, και το παραδεχόμαστε όλοι, που περνάει η χώρα, τον αρχηγό του 2ου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα άρνησης του Πρωθυπουργού να συναντήσει οποιονδήποτε. Αντιθέτως, αυτός ειδικά ο Πρωθυπουργός ίσως,   έχει κάνει κατάχρηση της προσέγγισης… Δηλαδή, είναι προσπελάσιμος ακόμη  και από οποιονδήποτε θέλει να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, έστω και ένα ευρώ, στη προσπάθειά του να φέρει στον τόπο δουλειές και χρήματα. Νομίζω όμως ότι υπάρχει εδώ ένα θέμα που είναι λίγο διαφορετικό. Κάθε συνάντηση δεν είναι πλαίσιο ανταλλαγής ύβρεων. Και η κάθε συζήτηση δεν είναι πλαίσιο ανταλλαγής προσβολών και νομίζω ότι όταν ο συνομιλητής σου πριν ακόμα σε ακούσει ή εν πάση περιπτώσει, σου κάνει το κομπλιμέντο να ακούσει τις απόψεις σου, αρχίζει και σε αποκαλεί από «προδότη» μέχρι «γερμανοτσολιά», ενυποθηκεύεται το πλαίσιο συνάντησης,  για να το πω επιεικώς.

Εγώ ξέρετε σέβομαι και το θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αντιπολίτευσης και εκφράζομαι με μεγάλη προσοχή και για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για μερικούς από τους οποίους έχω και αισθήματα έντονης προσωπικής συμπάθειας. Όμως, συνολικά ο αντιπολιτευτικός λόγος με τον οποίο ζήσαμε αυτά τα χρόνια, δεν ήταν ο ευκολότερος για να τον «καταπιεί» κανείς και δεν επέτρεπε και πολλές συζητήσεις.

Γιατί ακούσαμε  βαριές κουβέντες, τις οποίες καλό είναι να ξεχνάμε όλοι και καλό είναι να μην είχανε λεχθεί ποτέ. Αλλά επρόκειτο για πολύ βαριές κουβέντες.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Μάλιστα. Θέλω όμως να επιμείνω λίγο στη πρόταση του Βαγγέλη του Βενιζέλου και θέλω να μου δώσετε και μία ξεκάθαρη απάντηση.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Προσπαθώ.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Προσπαθείτε, αλλά θέλω όμως να το ξεκαθαρίσουμε. Ο κύριος Βενιζέλος επί της ουσίας λέει τα εξής: Να υπάρξει μία συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα, ώστε να αποφευχθούνε οι εκλογές, να φτιαχτεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης,  στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου.

Να αξιοποιηθεί η δίμηνη παράταση για να υπάρξει ομαλή μετάβαση στην επόμενη φάση και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και εν συνεχεία να υπάρξει το ενδεχόμενο συμφωνίας για το χρόνο των εκλογών όταν ολοκληρωθεί με ασφάλεια το πλαίσιο αυτό για τη χώρα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να  μας πάει και κάποιους μήνες παρακάτω.

Αυτό, εσείς είπατε προηγουμένως, ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση εθνικού και ειδικού σκοπού.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Προφανώς, διότι εάν δεν … ..

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Ναι, μισό λεπτό όμως κύριε Υπουργέ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχαμε …

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Ναι, αλλά άλλο προτείνει ο κύριος Βενιζέλος. Αν ο κύριος Βενιζέλος έλεγε ότι αυτή είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, δεν θα την έκανε αυτή τη πρόταση. Είναι πολύ ξεκάθαρη η πρόταση του κυρίου Βενιζέλου.

Θέλω να μου πείτε αν εσείς την ακούτε αυτή τη πρόταση. Δηλαδή, θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να είμαστε σαφείς. Εμείς δεν είμαστε ένας όμιλος συζητητών στη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε ένα δομημένο κόμμα. Έχουμε εκλεγμένο Πρόεδρο, ο οποίος είναι και Πρωθυπουργός.  Με το ΠΑΣΟΚ  συγκυβερνάμε και με τον κύριο Βενιζέλο έχουμε και μία συνεργασία η οποία έχει αποδειχθεί και επωφελής για τη χώρα και εν πάση περιπτώσει πολύ αποδοτική στα κατ΄ ιδίαν θέματα.

Λοιπόν, οποιαδήποτε πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μπορεί κάλλιστα να συζητηθεί με τον Πρωθυπουργό, με το δικό μας τον Πρόεδρο, και να καταλήξουν σε μια απόφαση. Είμαι  σίγουρος ότι δεν θα είναι και δύσκολο μεταξύ τους να συνεννοηθούν.  Έχουν αποδείξει ότι έχουν και μια χημεία που τους επιτρέπει να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον,  αν μη τι άλλο.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Ναι, αλλά η συγκεκριμένη πρόταση από ότι αντιλαμβάνεσθε δεν αφορά τους δύο, δεν αφορά τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά. Αφορά τον κ. Τσίπρα, αφορά τον κ. Καμμένο, αφορά τη ΔΗΜΑΡ, αφορά τα κόμματα που υπάρχουν στο Κοινοβούλιο.  Δεν αφορά τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Τσίπρα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Τζένο, τι σας λέω: Σας λέω ότι η πρόταση του κυρίου Βενιζέλου δεν εκπέμπεται προς όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στον καθένα ατομικά από εμάς, ο οποίος θα δώσει ατομική απάντηση. Απευθύνεται στο συγκεκριμένο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο έχει Πρόεδρο και όργανα. Και ο Πρόεδρος του συγκεκριμένου κόμματος θα κρίνει την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ανάλογα θα τοποθετηθεί και αυτός και θα τοποθετηθούμε και εμείς μαζί του.

Οποιαδήποτε συζήτηση εσωτερική δική μας πρέπει να γίνει, θα γίνει με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, του Προέδρου μας. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η χώρα περνάει μια δύσκολη φάση δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα μετατραπεί από τη μια μέρα στην άλλη σε ένα σκορποχώρι στο οποίο ο καθένας θα λέει το δοκούν.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Ωραία, εσείς πάντως δεν είστε αρνητικός από ότι αντιλαμβάνομαι στις συναινέσεις.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Βεβαίως και δεν είμαι αρνητικός σε οποιαδήποτε συναίνεση. Αν είναι δυνατόν, η συναίνεση σε αυτόν τον τόπο είναι το μέγα προαπαιτούμενο. Και σας ξαναλέω, νομίζετε ότι ήταν εύκολο για εμάς να συγκυβερνάμε με το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό τον καιρό;  Ήταν το ιδεατό, αυτό θέλαμε;  Αυτό επιδιώκαμε;
 
Tο ΠΑΣΟΚ με κάθε σεβασμό για τον ιστορικό του ρόλο υπήρξε για εμάς ο μεγάλος ιστορικός μας αντίπαλος.  Και όμως τα κατάπιαμε όλα, ό,τι είχε λεχθεί, ό,τι είχε γίνει, τις διαφορές μας, και καθίσαμε μαζί και βρήκαμε άκρη. Και βρήκαμε άκρη σε τεράστια θέματα.  Με οποιονδήποτε μπορούμε να βρούμε άκρη. Με μια βασική προϋπόθεση όμως για να είμαστε και σε αυτό συνεννοημένοι. Και «καταπίνω» και τις προσβολές και τις ύβρεις και όλα, δεν έχουν σημασία αυτά μπροστά στο εθνικό συμφέρον, αλλά να έχουμε μια στοιχειωδώς λογική ανάλυση της πραγματικότητας που να μας επιτρέπει να πάμε μαζί στο δια ταύτα.  Δηλαδή πρέπει να έχει τουλάχιστον στοιχεία ρεαλισμού.

Όταν η ανάγνωση της κατάστασης είναι ότι «εγώ μόνος μου θα χορέψω τις αγορές, εγώ δεν έχω ανάγκη κανέναν, θα τους παίζω νταούλι και αυτοί θα βαράνε προσοχές»,  αυτό δεν είναι ανάγνωση της πραγματικότητας που επιτρέπει περαιτέρω συζήτηση γιατί είναι αντίθετο του πραγματικού.

Εάν εγώ θέλω να συνεννοηθώ μαζί σας σήμερα αλλά ξεκινώ από την υπόθεση εργασίας τώρα που μιλάμε το πρωί  κύριε Τζένο, «είναι νύχτα»,  τι ανάλυση να κάνουμε μαζί;  Δεν μπορούμε να βρούμε άκρη και λογαριασμό.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Άρα επί της ουσίας, για να γίνουμε και λίγο πιο ξεκάθαροι σε σχέση και με τον κόσμο που μας ακούει, στο δίλημμα εάν δεν πάνε καλά τα πράγματα σε σχέση με την εκλογή…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε καλά, γιατί να μην πάνε καλά;

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Ας ελπίσουμε, μακάρι να το ελπίζουμε όλοι.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Γιατί ο Σταύρος Δήμας δεν αξίζει να εκλεγεί Πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας;

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Γιατί δεν θέλουν οι βουλευτές από ότι φαίνεται.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να το δούμε, γιατί ξαναλέω,  μην παίρνουμε την πρώτη ψηφοφορία. Η πρώτη ψηφοφορία είναι περίπου αν θέλετε μια αναγνώριση εδάφους. Ας μην ξεχνάμε ότι η ανάγνωση της πραγματικότητας που προτείνεται όχι από την Κυβέρνηση αλλά από μία ευρύτερη ανθρώπων,  απέσπασε ήδη 160 ψήφους. Παίρνει και παραπάνω από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό δεν είναι αμελητέο και αδιάφορο. Και μάλιστα 5 πολύ σοβαρούς ανθρώπους, ο καθένας με τη δική του αντίληψη των πραγμάτων, με τη δική του προσωπική και σεβαστή πορεία.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Ωραία, τις εκλογές θεωρείτε ότι πρέπει να τις αποφύγουμε πάση θυσία, κύριε Δένδια;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Τι θα πει πάση θυσία;  Το πάση θυσία δεν μπορεί κανείς να το πει ποτέ. Είναι φρόνιμο, χρήσιμο, ωφέλιμο να πάμε σε μια συνέχιση της διαπραγμάτευσης, να τελειώσουμε,  και από εκεί και πέρα συνολικά η ελληνική κοινωνία να κρίνει. Και όχι εν θερμώ και στο μέσο μιας πορείας που πάρα πολλά θέματα είναι ανοιχτά να πάμε σε εκλογές.Το πάση θυσία όμως δεν μπορεί να το πει κανείς ποτέ.  

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Μπερδεύτηκε ο Τζένος, σου λέει Υπουργός Άμυνας είναι, στρατό κουμαντάρει,  οπότε μπορεί…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν θέλησα να μπω και στα εξωτερικά θέματα και στα θέματα ασφάλειας της χώρας. Αυτό το κάνω με πολύ μεγάλη προσοχή.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Αυτό ας μην το βάλουμε γιατί κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα, διάφορα σενάρια κυκλοφορούν και νομίζω ότι αυτό είναι λίγο επικίνδυνο για τα εθνικά μας θέματα, όχι για την πολιτική.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:     Εγώ αυτό που έχω να πω ότι πέρα από κόμματα και παρατάξεις οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως συντεταγμένες να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της πατρίδας μας και το δικαίωμα της ελληνικής κοινωνίας να εκφράζεται με τον τρόπο που αυτή κρίνει,  για να είμαστε σαφείς σε αυτό.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν συναρτούν την εκτέλεση της αποστολής τους, από την εσωτερική συγκυρία. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι και οφείλουν να είναι πέρα από κόμματα και παρατάξεις.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ωραία, στην περίπτωση που έχουμε εκλογές θα είστε υποψήφιος;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα είμαι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών. Αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού, αυτό θα κάνω. Θα το κάνω με μεγάλη χαρά. Νομίζω ότι έχουμε πράγματα να πούμε με την ελληνική κοινωνία. Αλλά θα προτιμούσα να τα πούμε σε κανένα χρόνο, ξέρετε…

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Εντάξει, μπορεί να τα πούμε σε κανένα μήνα. Οπότε αν τα πούμε σε κανένα μήνα,  σταυρό στη Β΄ Αθηνών. Καλημέρα.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Καλή σας μέρα.  Ευχαριστούμε πολύ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να είστε καλά, καλή σας μέρα.